MAD ABOUT ARTS! Maar nog geen beslissing genomen waar je na de zomer wil studeren?  Kijk hier voor meer info

februari 2024

'Drawning at PXL-MAD School of Arts' presenteert in 't Scheep in Hasselt een selectie van tekeningen van studenten en geeft een blik op het potentieel van onze studenten die in het tekenatelier vrijelijk gestuurd worden om in individuele projecten te bouwen aan een persoonlijke beeldtaal. Na de waarneming staat hier het beeldend handelen centraal: het construeren, deconstrueren en transformeren van (eigen) beelden.

Donderdag 7 maart organiseert PXL-MAD de boekpresentatie ‘Kunstenaars denken’ van auteur Bert Willems, hoofd onderzoek van PXL-MAD School of Arts. Het boek is een bundeling van essays die de belangrijke positie van kunstenaars en ontwerpers binnen de academische wereld bespreekbaar maken. Bert Willems gaat zelf in gesprek met Luc Derycke (Uitgeverij MER. B&L). Nadia Sels, docent/onderzoeker aan PXL-MAD en Professor aan de Faculteit Architectuur en Kunst van UHasselt, is moderator. De avond sluiten we feestelijk af met drank en live muziek van PXL-Music.

PXL-MAD organiseert i.s.m. VONK ook dit academiejaar een reeks spraakmakende lezingen met beeldende kunstenaars. Donderdag 22 februari ontvangen ze Dennis Tyfus, beeldend kunstenaar, radiomaker, grafisch vormgever, muzikant, uitgever (met zijn eigen label Ultra Eczema), no-choice tatoeëerder en applausmeter.