Maxim Schoups, masterstudent Advertising Design, wint New Blood Award in Londen. Kijk hier voor meer info

september 2016

Journalist, zanger, verteller en podiumbeest Stijn Meuris opende het nieuw academiejaar van PXL-MAD. 

Na een fijne tekst en akoestische set van MEURIS — de band, opende PXL-MAD twee nieuwe tentoonstelliing. In de recent opgericht projectruimte KRIEG exposeert de Brusselse schilder Emmanuelle Quertain drie nieuwe reeksen, waarin ze zoals steeds zowel een kritisch perspectief biedt op de realiteiten die ons omringen als de vraag stelt naar de urgentie en de mogelijkheden van schilderkunst.

De studenten die in juni geslaagd waren voor de toelatingsproef Beeldende Kunsten aan PXL-MAD en weinig of geen ervaring hebben in tekenen volgen deze week een Summerschool Tekenen. Zo worden ze op korte termijn klaargestoomd voor de start van het academiejaar.

Gelijktijdig met de solotentoonstelling 'Eens was ik een mens' van kunstenaar en docent Peter de Cupere in de Warande in Turnhout, wordt ook het werk getoond van 14 alumni van de PXL-MAD School of Arts.

Opera en Ballet Vlaanderen in Antwerpen hebben voor hun nieuwe affiches dit seizoen samengewerkt met schilder Koen Van den Broek, docent aan PXL-MAD. Van den Broek maakte nieuwe schilderijen en stelde oude ter beschikking voor het project "Borderline".
De schilderijen zijn tot eind september gratis te bekijken in de A-tower, op de Keizerlei in Antwerpen.

Klik hier voor het nieuwsbericht van 'de redactie'.