MAD ABOUT ARTS! Maar nog niet beslist wat je volgend jaar wil studeren. Scroll dan zeker door ons onderwijsaanbod, download de infobrochure en bekijk de virtuele rondleidigen door onze ateliers via de button op de homepage. Zodra we je terug op de campus kunnen ontvangen hoor je van ons. Stel het wel. Tot snel.

april 2018

03 mei 2018 tot 31 mei 2018
gepost door Luc Rerren

Donderdag 3 mei om 19u stellen de studenten van de afstudeerrichtingen Grafisch Ontwerp, Juweelontwerp & Edelsmeedkunst en Vrije Kunsten van PXL-MAD hun beeldend werk tentoon in de Velinx in Tongeren. Het thema waarrond werd gewerkt is 'escapisme', of het ontvluchten van een werkelijkheid waar het uiteindelijk integraal deel van uitmaakt. Thema's als 'illusie, 'extase', 'dilemma', 'vervreemding', 'tout est grâce' en 'metamorfose' passeerden eerder al de revue.

 

08 mei 2018
gepost door Luc Rerren

Lucy Sarneel (°1961, Amsterdam) beschouwt het sieraad als “slow art in a fast world”; als een voorwerp van concentratie en energie, waar zowel drager als toeschouwer op “inzoomt”, uitnodigend tot bespiegeling en projectie van gevoelens. Sieraden vervullen voor Lucy voornamelijk de rol van krachtgever en beschermer in een ruimere betekenis dan die van een amulet.

03 mei 2018 tot 01 juli 2018
gepost door Luc Rerren

Uit het werk van Stefaan Dheedene blijkt een bijzondere interesse voor het esthetische en politieke verband tussen vormen en modellen. Zijn werk gaat dieper in op de intieme relatie tussen gelijkenis en verschil. De werken ontstaan vanuit een vertaling en het herordenen van uiterst herkenbare tekens en objecten. Ze komen allen geïsoleerd tot stand en vormen samen, in de vorm van een tentoonstelling, een beregeld apparaat, een plek die ons herinnert aan een orde.