MAD ABOUT ARTS! Maar nog geen beslissing genomen waar je na de zomer wil studeren?  Kijk hier voor meer info

november 2016

15 december 2016
gepost door Luc Rerren

In 1985 opende Annie Gentils in Antwerpen een naar haar genoemde galerie; een plek waar o.m. Walter Swennen, Danny Devos, Luc Deleu en Kati Heck memorabele tentoonstellingen hadden. Enkele jaren voordien was Gentils mede-oprichtster van Montevideo  —  een non-profit initiatief dat gedurende enkele jaren dé ontmoetingsplek voor de nationale en de internationale Avant-Garde in België was. 

08 december 2016
gepost door Luc Rerren

Het werk van John Körmeling wordt vaak onconventionele bouwkunst genoemd. Hij begeeft zich op het snijvlak van beeldende kunst, architectuur en design. Functionaliteit en een humoristische spitsvondigheid kenmerken zijn werk.

Körmeling wil de dingen niet zo streng scheiden: kermis combineren met constructivistische architectuur en bouwstijlen als de Nieuwe Zakelijkheid en het Nieuwe Bouwen. Hij is van mening dat er, juist door verschillende elementen met elkaar te vermengen, ruimte vrij komt. Ruimte om te creëren, ruimte om te denken.

01 december 2016
gepost door Luc Rerren

De Zwitserse curator Antony Hudek is sinds het voorjaar van 2015 directeur van de Antwerpse kunstruimte Objectif Exhibitions. Voorheen was hij o.m. curator van Raven Row (Londen), onderzoekscurator bij Tate Liverpool en hoofddocent aan de John Moores Universiteit (Liverpool). 

Op uitnodiging van de ateliers Vrije Kunsten zal Hudek een aantal van zijn recente en huidige projecten bespreken. Daarnaast zal hij ook ingaan op de toekomst van Objectif Exhibitions.