Maxim Schoups, masterstudent Advertising Design, wint New Blood Award in Londen. Kijk hier voor meer info

november 2020

24 april 2021
gepost door Luc Rerren

MAD ABOUT ARTS, maar nog geen beslissing genomen wat je volgend jaar wil studeren? Maak dan zeker kennis met PXL-MAD School of Arts in Hasselt op de manier zoals jou best past.

25 november 2020 tot 27 november 2020
gepost door Luc Rerren

Nu vrijdag organiseert PXL-MAD de derde editie van Lunch Lectures. Tijdens deze lezing gaat kunstenaar en docent Lieven Segers in gesprek met Vedran Kopljar, de nieuwe Belgische belofte van een kritische, intelligente en speelse kunst.

20 november 2020 tot 22 november 2020
gepost door Luc Rerren

Maria Konschake, alumna Object & Jewellery, is geselecteerd voor de JPlus award van Klimt02, platform voor hedendaagse sieraden en objecten.
Haar masterproject About space and identity onderzoekt het verband tussen sieraden en culturele identiteit. Benieuwd naar het werk van Maria?

20 november 2020 tot 31 december 2020
gepost door Luc Rerren

Op vraag van de PXL-Studentenraad startte de hogeschool het voorbije academiejaar met de ontwikkeling van een PXL-App. De app is sinds 10 november 2020 beschikbaar in de App Store van Apple en de Play Store van Google, zowel voor studenten als docenten.

24 november 2020
gepost door Luc Rerren

Ook dit academiejaar organiseert PXL-MAD weer een reeks lezingen/gesprekken rond artistiek onderzoek.
Deze keer echter geen MAD-Research@lunch (met een kom soep in de inkomhal), maar MAD-Research@diner ... en dat digitaal. Je weet wel waarom.

Donderdag 24 november bespreekt Ingel Vaikla, beeldend kunstenaar, filmmaker en onderzoeker, een artefact dat haar uitermate boeit en ook iets vertelt over haar eigen onderzoekspraktijk. Ze werkt immers aan een doctoraat in de kunsten aan PXL-MAD, waarin ze de grenzen tussen het subjectieve en het collectieve aftast.