Maxim Schoups, masterstudent Advertising Design, wint New Blood Award in Londen. Kijk hier voor meer info

oktober 2020

18 november 2020
gepost door Luc Rerren

MAD about Arts? Schrijf je dan in voor onze online infodag op 18 november tussen 18:00 en 19:00. We hadden je graag live ontmoet, maar opnieuw belet de situatie rond het coronavirus ons om deze infodag op onze campussen te organiseren.
Onze online infodag bestaat uit een infosessie van 25 minuten, gevolgd door een live chatsessie waar wij al je vragen trachten te beantwoorden.

01 september 2021 tot 31 december 2021
gepost door Luc Rerren

Via deze virtuele rondleidingen geven wij je een unieke inkijk in onze gebouwen, ateliers, moderne infrastructuur en sfeer.

Grafisch Ontwerp

Juweelontwerp & Edelsmeedkunst

Vrije Kunsten

15 oktober 2020 tot 15 november 2020
gepost door Luc Rerren

Aline De Feyter, Internationale Master Reading Type & Typography aan PXL-MAD School of Arts, werd geselecteerd voor WE ARTE THE NEXT GENERATION. Het afstudeerproject van Aline werd afgelopen weekend ook al geselecteerd voor de Wanatoeprijs.

WE ARE THE NEXT GENERATION toont tijdens ‘de Kortrijk Creativity Week’ de beste Belgische studentenprojecten Architectuur, Multimediaal Ontwerp (graphic design, web en games) en Productdesign uit het hoger artistiek en creatief onderwijs via een online en offline showcase van 15 oktober tot 15 november 2020.
 

15 oktober 2020 tot 15 november 2020
gepost door Luc Rerren

Charlotte Vanhoubroeck, afgestudeerd als master Juweelontwerp & Edelsmeedkunst aan PXL-MAD, creëerde op basis van beschrijvingen van de sieraden van onze eerste koningin Louise-Marie d’Orléans tien sentimentele juwelen van een koningin die we vergeten lijken te zijn. Met dit project tracht Charlotte het vervagende erfgoed nieuw leven in te blazen en een glimp te tonen van wie onze eerste koningin was. De manier hoe Charlotte speelt met oud en nieuw is verbluffend.

14 oktober 2020 tot 16 oktober 2020
gepost door Luc Rerren

Vrijdag 16 oktober wordt de winnaar van De Wantoeprijs en De Publieksprijs bekend gemaakt. Je kan zelf een stem uitbrengen. Bekijk hier de videopresentaties van de 10 genomineerden, waarvan 5 masters van PXL-MAD, en stem op jouw favoriet. Zeker doen!

17 oktober 2020 tot 18 oktober 2020
gepost door Luc Rerren

Vrijdag 16 oktober maakt de Wanatoejury — een jury van 12 vertegenwoordigers uit verschillende artistieke en culturele ondernemingen en organisaties — de winnaar van De Wanatoeprijs en de winnaar van De Publieksprijs bekend. Omwille van corona is de prijsuitreiking enkel toegankelijk voor genodigden.